Veelgestelde vragen

Onderstaand vind je een lijst met veelgestelde vragen over het project Lijsbeth Tijs

Algemeen

Lijsbeth Tijs ligt in het dorp Berkhout. Berkhout is een dorp in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Koggenland. Berkhout ligt direct ten westen van Hoorn, noordoosten van Avenhorn en grenst in het oosten aan de A7. Het is zeer goed bereikbaar door de A7 en met de auto ben je ongeveer met 30 minuten in Amsterdam. Lijsbeth Tijs ligt op een steenworp afstand van de voorzieningen van Hoorn en De Goorn/Avenhorn en toch gelegen in een rustige natuur- en waterrijke omgeving.

 

Het plan Lijsbeth Tijs bestaat uit 24 grondgebonden koopwoningen.

Het aanbod is zeer divers. In dit plan worden tien starterswoningen, zes rijwoningen, vier levensloopbestendige woningen en vier twee-onder-één-kapwoningen aangeboden.

Door de Gemeente Koggenland worden in het plan Lijsbeth Tijs zes huurwoningen aangeboden. 

Aanmelden als geïnteresseerde voor Lijsbeth Tijs kan digitaal via de website. Dit doe je door je gegevens achter te laten in de aanmeldomgeving. Door vervolgens je account te bevestigen via de email die je ontvangt heb je toegang tot jouw accountomgeving. Hier vind je het digitale inschrijfformulier. Na je aanmelding word je middels nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de verkoop.

Verkoopstukken

1. Log in op je persoonlijke account
2. klik in de menu balk op ‘downloads’  

Financiering

Je kunt vrijblijvend een hypotheekgesprek aanvragen bij de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat de mogelijkheden zijn. Klik hier om een financiële check in te plannen.

 

Wanneer de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben, zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Er zit een ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je (binnen 2 maanden na de aankoop) de overeenkomst ontbinden. Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 2 geldverstrekkers.

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereik, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgelegd in de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente/grondrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Je dient je in te schrijven via het hiervoor bedoelde inschrijfformulier. Het inschrijfformulier dient volledig te worden ingevuld. Indien de op het inschrijfformulier verstrekte gegevens onjuist of onvolledig blijken te zijn vervalt het resultaat van de loting en zal verkoop niet doorgaan.

De inschrijfformulieren ontvangt u hierbij en zijn tevens te downloaden op zowel de projectwebsite van de gemeente als op de projectwebsite www.lijsbethtijs.nl. Nadat je bent ingelogd vind je het digitale inschrijfformulier Let op: je eerdere aanmelding en de toen opgegeven voorkeur voor één of meerdere woningen is nog géén inschrijving.

Digitaal inschrijven is ook mogelijk via www.koggenland.nl/verkoop-kavels-en-woningen-lijsbeth-tijs-berkhout, deze link is te vinden op de projectwebsite www.lijsbethtijs.nl nadat je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd.

De originele ondertekende inschrijfformulieren voor de loting dienen uiterlijk 20 februari 2023 voor 12.30 uur te zijn ingediend bij de Gemeente Koggenland, Middenhof 2, 1648 JG te De Goorn. Bij inlevering dient een kopie van uw legitimatiebewijs te zijn bijgesloten. De formulieren met bijlages mogen ook per mail worden ingediend: p.mol@koggenland.nl

 

Het digitale inschrijfformulier wordt automatisch na het invullen verstuurd naar de gemeente. 

Zie na het inloggen op je persoonlijke account onder ‘downloads’ het document ‘reglement loting Lijsbeth Tijs’.

De verkoopprijzen worden bij start verkoop vastgesteld. Er vindt geen biedingsprocedure plaats bij de toewijzing.

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

 • Bouw- en grondkosten
 • Alle woningen zijn voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair
 • Kosten van architect en overige adviseurs
 • Toezichtkosten tijdens de bouw
 • Eenmalige aansluitkosten --nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
 • Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning
 • Makelaarscourtage
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend
 • Kosten Certificaat Woningborg

Kosten die niet in de V.O.N. zitten zijn o.a.:

 • Kosten voor eventueel meerwerk
 • Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
 • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
 • Renteverlies tijdens de bouw

Ja, minimaal 20 koopwoningen van de in totaal 24 koopwoningen dienen verkocht te zijn voordat de bouw kan beginnen .

Na het ondertekenen en ontvangen van de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst door beide partijen heeft u een bedenktijd van één kalenderweek.

Vanaf het moment “start verkoop” is alle verkoopdocumentatie als download beschikbaar op de website. Denk hierbij aan de brochure, de definitieve VON prijslijst, de technische omschrijving, de verkooptekeningen en de optielijst.

Bouwproces

Medio 2023 zal er gestart worden met de bouwwerkzaamheden. 

Overig

De woningen in het plan Lijsbeth Tijs worden verwarmd middels een bodemwarmtepomp.

De kopers en bezoekers van rijwoningen kunnen parkeren in het openbare gebied. De twee-onder-één- kapwoningen zijn voorzien van twee parkeermogelijkheden op eigen terrein, tevens kunnen de bezoekers parkeren in de openbare ruimte.

 

In het plangebied worden twee elektrische laadpaal parkeerplaatsen meegenomen.

 

Ja, de woningen worden gebouwd volgens de BENG-eisen.

 

Er zijn veel voorzieningen in de buurt aanwezig waaronder winkelcentrum Grote Beer in Hoorn, een school, kinderdagverblijf en diverse dagelijkse voorzieningen.

 

Het is uiteraard niet mogelijk om het nog niet gebouwde huis te bezichtigen. Zodra de bouw is gestart neemt de projectleider contact met je op om tussentijds de voortgang van de bouw van jouw woning te komen bekijken, tijdens zo genaamde vastgestelde kijkdagen.

 

Zodra de meerwerkopties bekend zijn, worden deze online geplaatst in het programma HomeDNA. Via de projectwebsite zal er een downloadbaar document komen waarin kenbaar wordt gemaakt hoe je de meerwerkopties in kunt zien.

Zodra je een woning hebt gekocht krijg je een eigen account. Je komt hiermee in jouw eigen omgeving en treft hier jouw eigen meer- en minderwerkkeuzes, betreffende jouw woning.

 

Ja, dat kan. Wel wordt dan een gelimiteerde garantie afgesproken over de vervallen onderdelen. Deze wens kan in het persoonlijke gesprek met de kopersbegeleider worden doorgenomen. In het gesprek kan dan goed worden toegelicht welke garanties vervallen en wat de consequenties (risico’s) zijn. Hiermee kan dan, in eigen beheer en onder eigen verantwoordelijkheid ná oplevering invulling worden gegeven aan de persoonlijke wensen. Tijdens de bouwwerkzaamheden van de woning zijn werkzaamheden door derden (niet onder contract / verantwoording van de aannemer) niet mogelijk.